Kayıt Formu

Etkinliğe kayıt olmak için simurg'un hikayesi başlığı altındaki formu doldurmayı unutmayınız!

5 Kasım 2019 Salı

SİMURG’UN HİKAYESİ

    Zamanın birinde kuşların efendisi olduğuna inanılan bir Simurg kuşu varmış. Tüm kuşlar bu kuşun Kaf Dağında Bilgelik Ağacında yaşadığına ve diğer kuşlara  benzemediğine inanır-larmış. Bu kuş tüm kuşların en güzeli, en güçlüsü, en yücesi imiş fakat  hiç gören olmamış. Simurg'u hiç görmeyen kuşlar artık onun  varlığına  olan inançlarını  kaybetmeye başlamış- ken bir gün Simurg'a ait olduğunu düşündükleri  bir kuş tüyü görmüşler. Bu  tüy sıradan bir  kuşun sahip olamayacağı  kadar parlak ve renkli imiş. Bu  olayın ardından  inancı kırılmaya başlayan kuşların Simurg kuşuna olan inançları,bağlılıkları ve hayranlıkları yeniden canlan-maya başlamış ve tüm kuşlar Simurg kuşunu aramaya koyulmuşlar.Bu kuşlar 7 çeşitli vadiyi geçtiklerinde Bilgelik Ağacında yaşayan Simurg kuşuna kavuşmak için sabırsızlanıyorlarmış. Bu vadilerin isimleri Arayış Vadisi,  Yok Oluş Vadisi,  İstek Vadisi, Cehalet Vadisi, İnançsızlık Vadisi,Birlik Vadisi ve son olarak Benlik Vadisiymiş. Tüm kuşlar arasından sadece pes etme- yen ve inancını yitirmeyen 30 kuş,bu 7 çeşitli vadiyi geçtiklerinde bekledikleri Simurg kuşu ile karşılaşamamışlar fakat  orada gerçekten de göklere  doğru uzanan muhteşem “Bilgelik Ağacını” bulmuşlar. Ama ağaç boşmuş, sadece ağacın dallarında  otuz tablet bulunuyormuş ve üzerilerinde:  “Yuvanıza hoş geldiniz. Burası Simurg (30 Kuş)’ un evidir” yazıyormuş. Bu sayede aslında Simurg'un kendileri olduğunun farkına varmışlar.
 

   Herkesin içinde bir Simurg vardır ve gerçek yolculuk aslında insanın kendisine yaptığı yolculuktur. Bizler de bu hikayeden yola çıkarak kendi dünyamıza, kendi benliğimize doğru olan yolculuğumuzu bu zirvenin sonunda  tamamlayabilmek  umuduyla  zirvemizin adını Simurg koyduk.    

Etkinliğimize katılmak için lütfen formu doldurunuz:                                                    https://forms.gle/faHAsXv2ddUMBQsa8